Služby

Pálení ovocných kvasů

Pěstitel doveze v domluveném termínu kvas zbavený „koláče“ (plíseň na povrchu kvasu). Může se účastnit celého procesu pálení, případně si jen vyzvedne vypálený destilát. Minimální množství kvasu pro samostatné pálení je 70 litrů. V případě, že máte menší množství ovoce, je možné domluvit spojení kvasu s dalším pěstitelem.

Příprava a uskladnění kvasu

Služba určená pro pěstitele, kteří nemají k dispozici prostory, nádoby či zařízení na uskladnění a zpracování ovoce. Pěstitel doveze dle předchozí tel. domluvy zralé ovoce, které převezme obsluha pálenice (ovoce musí být čisté a bez hniloby). Ovoce je následně zpracováno na kvas a ošetřeno kvasinkami a enzymem. Kvas každého pěstitele je uskladněn v samostatné nádobě, nedochází tak ke smíchání ovoce více klientů. Samotné pálení probíhá přibližně po 8-10 týdnech.

Moštování ovoce

Termín moštování je nutné předem domluvit. Dovezené ovoce musí být čisté. Minimální množství je 120 kg.

Měření zbytkového cukru v kvasu

Služba určená výhradně klientům pálenice.

Prodej šlechtěných kvasinek a enzymu

Prodej lahví a dárkových kazet na destilát